Bitcoin is voor Millennials, maar hoe zit het met de opkomst van Gen Z?

Bij het zoeken naar de interesse in Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn er altijd een aantal onderzoeken die de deugden van de digitale munt verdrijven en welke demografie er het meest in geïnteresseerd is – het zijn altijd de millennia. Wie ouder is dan de duizendjarige generatie zit nog steeds vast, maar de duizendjarige is de perfecte generatie voor deze digitale muntrevolutie.

Echter, millennials beginnen nu in het leven te komen, en er is een nieuwe generatie die op een leeftijd komt dat ze zullen kijken naar grote aankopen, besparingen, en andere, waarschijnlijk nieuwe manieren, om rijkdom en bezittingen te behouden en op te slaan.

Als Bitcoin Profit gemaakt is voor millennials, vertaalt het zich dan naar de nieuwe generatie die de komende tien jaar een grote impact zal hebben op de economie? Bitcoin heeft een decennium gehad om de millennia vast te leggen, maar heeft het genoeg gedaan om ook voor de generatie Z te werken?

De opkomst van Gen Z

Volgens de New York Post is Gen Z groter dan de duizendjarige bevolking. Ze zijn een generatie die ongeveer 30 procent van de Amerikaanse bevolking uitmaakt, en aangezien deze tieners veranderen in 20 dingen, zal er een verandering moeten komen in de houding over hoe de dingen worden gedaan.

Gen Z is een generatie die graag wil dat de wereld verandert, ze zijn proactief en rechtengedreven, maar in termen van financiën zullen ze niet actief investeren door een gebrek aan inkomen en spaargeld. Maar de wens om de wereld te veranderen en politiek actief te zijn, kan zich uitstrekken tot het veranderen van de manier waarop ze rijkdom vergaren.

Bitcoin werd opgericht om een nieuw type financiering te zijn dat bedoeld was om de financiële norm te veranderen na de financiële crisis van 2008. Destijds besefte men dat de manier waarop de dijen werkten niet goed genoeg was en dat de dingen niet op dezelfde manier konden worden gedragen.

Er zijn enkele veranderingen geweest, en sommige daarvan zijn te danken aan Bitcoin, omdat de blokketenruimte zich naar de CBDC’s verplaatst en deze traditionele ruimten het belang van digitaal begrijpen. Maar, is Bitcoin groot genoeg en krachtig genoeg om de impact te maken die Gen Z wil?

Voldoen aan

Bitcoin begon als anarchistisch en een ontwrichtende financiële revolutie, maar het heeft zich gericht op het meer compliant zijn en passen bij het huidige model als onderdeel van de wens om te worden overgenomen en verder te worden gebruikt in de mainstream. Dit past nog steeds bij de millennia, omdat ze blij zijn om iets anders en meer mensen te zien, zelfs als het tot op een centimeter van zijn leven gereguleerd is.

Hetzelfde kan niet gezegd worden van Gen Z die veel politiek actiever zijn en zich bewust zijn van de noodzaak om dingen drastisch te veranderen en om nieuwe systemen en processen te bouwen. Bitcoin bevat echter al het nodige potentieel om een systeem te zijn dat bij Gen Z zou kunnen passen, maar de strijd zal tussen hen en de gevestigde orde worden gevoerd met Bitcoin als hun wapen.

Bitcoin zou wel eens teruggedreven kunnen worden naar zijn meer anarchistische wortels, en de financiële systemen die worden opgebouwd uit blokkades die niet volledig gedecentraliseerd of zonder toestemming zijn, en die onderworpen zijn aan regelgeving en compliance, zouden wel eens niet zo goed ontvangen kunnen worden in de komende 10 jaar.