Cardano zit op Stabiele ondersteuning voor mogelijke stijging

De uptrend van het ADA-muntje lijkt net begonnen te zijn, aangezien meerdere indexen suggereren dat er een stierenloopje binnenkomt.

Belangrijkste afhaalacties

  • Cardano (ADA) brak uiteindelijk uit een verlengde consolidatieperiode die begon in november 2020.
  • Nu lijkt de penning te zijn gericht op een marktwaarde van $2,00.
  • Zolang de $0.21 steun blijft bestaan, zullen de bullish outlook blijven bestaan.

Hoewel Bitcoin de schijnwerpers van de crypto heeft gestolen na een nieuwe recordhoogte van bijna $35.000, staat Cardano op het punt om de concurrentie aan te gaan. Cardano’s ADA-munt ontwikkelt een massief bullish patroon op de weekly chart die de prijs met meer dan 900% kan zien stijgen.

Cardano zit op de top van Stable Support

Cardano was in staat om door de $0.176 weerstandsbarrière heen te breken na een maandenlange stagnatieperiode. De stijgende impuls zag de prijs van ADA-schommeling meer dan 30% om een hoogtepunt van bijna $0.24 deze week voor het eerst sinds mei 2018 te raken.

Terwijl de opleving veel aandacht genereerde rond de cryptocurrency gemeenschap, profiteerden sommige investeerders van de opwaartse prijsactie om wat winst te boeken.

De piek in de verkoop druk zag de achtste grootste cryptocurrency duik met meer dan 20% binnen een paar uur na het testen van de $0.24 mark. Ondanks de enorme verliezen die over de hele linie werden gegenereerd, lijken de marktdeelnemers de dip te hebben gekocht.

Cardano was in staat om $0.21 als steun te herwinnen, en nu wacht het op verdere koopdruk.

In TheBlock’s „In/Out of the Money Around Price“ (IOMAP) model suggereert dat $0.21 een cruciale rol speelt in de trend van Cardano. De transactiegeschiedenis laat zien dat dit de grootste vraagbarrière is die dalende prijzen op afstand kan houden. Bijna 2.400 adressen hebben eerder 34 miljoen ADA gekocht.

Zo’n groot interessegebied zou een deel van de neerwaartse druk kunnen opvangen als investeerders doorgaan met het boeken van winst, waardoor Cardano niet verder kan dalen. Dat gezegd hebbende, als dit steunniveau breekt, tonen de IOMAP-cohorten aan dat de volgende significante hindernis die de opwaartse trend van ADA versterkt, rond de $0.19 zit.

Ondanks het grimmige worst-case scenario, onthult het IOMAP-model dat Cardano weinig weerstand in het verschiet heeft. Als kooporders zich beginnen op te stapelen, kan deze cryptocurrency gemakkelijk voorbij de $0.22 muur bewegen aangezien slechts 1.100 adres meer dan 16 miljoen ADA rond dit prijsniveau kocht.

Daarom zal er geen enorme koopdruk nodig zijn om de prijzen in de toekomst te verhogen.

Een 900% Bull Rally op de Horizon

Wanneer we Cardano vanuit een macroperspectief bekijken, namelijk de 1-week grafiek, lijkt $0.21 nog belangrijker. Deze koershindernis valt samen met de halslijn van een omgekeerd hoofd- en schouderpatroon dat zich sinds november 2018 in dit tijdsbestek heeft ontwikkeld.

Een wekelijkse candlestick dicht bij de $0.21 steun zal een doorbraak van deze technische formatie signaleren, wat zou kunnen leiden tot een 900% stijging naar $2. Dit koersdoel wordt bepaald door de afstand tussen de kop en de halslijn van het patroon te meten en deze toe te voegen aan het doorbraakpunt.

Gezien de hoge waarschijnlijkheid van massale stijgingen aan de horizon, zouden de houders moeten proberen hun posities te versterken in plaats van te proberen te profiteren van de dagelijkse volatiliteit. Hoe dan ook, een downswing onder de $0.075 zal het doel van het omgekeerde hoofd- en schouderpatroon van $2 ongeldig maken.