CME Nu de grootste Bitcoin Futures-markt ter wereld

IN BRIEF

  • De waarde van de CME Bitcoin-futures-contracten overtrof OKEx voor het eerst om de grootste ter wereld te worden.
  • Met $1,16 miljard tot de $1,07 miljard van OKEx geloven sommigen dat dit een teken is dat institutionele beleggers zich opstapelen in Bitcoin.
  • Bitcoin is terug met meer dan $18.000 na de Thanksgiving-daling.

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft OKEx ingehaald om de grootste markt voor Bitcoin Up futures ter wereld te worden.

Traditioneel worden de BTC-futures van de CME gezien als het dichtst bij een metriek die de institutionele betrokkenheid bij Bitcoin meet.

Het nieuwe record werd op 27 november onthuld in een Twitter-post door het crypto-onderzoeks- en analysebureau Arcane Research, onder vermelding van cijfers van Skew Analytics.

Betekenis van CME’s Bitcoin Bulls

Op 18 november meldde BeInCrypto dat de openstaande rente van de CME op de Bitcoin-futures voor het eerst meer dan 1 miljard dollar bedroeg, wat wijst op een mogelijke sterke instroom van institutionele investeringen. Dit cijfer betekent dat CME OKEx heeft gebruikt als het grootste consumenten Bitcoin futures platform.

De open rente meet het totale aantal uitstaande, nog af te wikkelen termijncontracten, wat een accuraat beeld geeft van de populariteit van een activum op de markt. De laatste gegevens tonen aan dat de Bitcoin-futures van de CME nu een totale waarde van $1,16 miljard hebben bereikt, meer dan OKEx, dat $1,07 miljard aan openstaande rentefutures heeft.

Arcane gelooft dat dit het bewijs is van de langverwachte institutionele toetreding tot grootschalige, langdurige Bitcoin-investeringen. CME’s november 2020 termijncontract BTCX20 verliep op 27 november met een vandaag, 30 november, te betalen schikking.

De expiratie viel samen met een significante selloff die Bitcoin zag dumpen tot $16.600 vooraleer terug te sluiten boven $18.000 op 29 november.

Een maatstaf voor de investeringsrente

Op 27 september rapporteerde BeInCrypto dat on-chain analist Willy Woo een ontkoppeling van Bitcoin van de aandelenmarkt voorspelde, gedreven door wat hij ‚interne adoptie‘ noemde. Dit zei hij, is geen maatstaf voor handelaren die fondsen verplaatsen om posities af te dekken, maar geeft eerder aan dat het gaat om lange termijn houders.

De laatste cijfers tonen aan dat BTC, na de korte dankzegging, nog steeds enorme aandacht voor beleggingen blijft trekken, met de laatste angst en hebzucht, die op 88 staat. Dit is slechts zeven punten achter op zijn all time high.