Morgan Stanley overweegt Bitcoin voor een investeringsvleugel van $ 150 miljard

Volgens een rapport van Bloomberg News vanmorgen is Morgan Stanley de nieuwste grote financiële instelling die een investering in Immediate Edge overweegt.

Onder verwijzing naar „mensen met kennis van zaken“ , zegt het rapport dat Cointerpoint Global, een dochteronderneming van Morgan Stanley Investment Management met $ 150 miljard aan activa onder beheer, „onderzoekt of de cryptocurrency een geschikte optie zou zijn voor zijn investeerders.“

De website van Morgan Stanley beschrijft Counterpoint Global als een fonds dat gespecialiseerd is in beleggingen „waarvan de marktwaarde om onderliggende fundamentele redenen aanzienlijk kan stijgen“

Het fonds is 72,7% gestegen ten opzichte van het jaar en presteerde aanzienlijk beter dan het rendement van de MSCI All Country World Net Index van 16,25%.

De groeiende interesse in Bitcoin hoeft niet per se als een verrassing te komen, aangezien het bedrijf aanzienlijk heeft geïnvesteerd in Microstrategy. In Janurary meldde CoinTelegraph dat Morgan Stanley een belang van 10% in Microstrategy had gekocht , wiens aandelen op een traan stonden en wiens CEO een Bitcoin-icoon is geworden sinds hij vorig jaar een strategische investering in Bitcoin aankondigde .

Morgan Stanley is ook niet de enige grote bankinstelling die zich met cryptocurrencies wil bemoeien

Tijdens hun winstoproepen in het vierde kwartaal bevestigden zowel JP Morgan als Visa hun plannen om crypto-betalingsdiensten te behouden , en vertegenwoordigers van beide bedrijven toonden interesse in verdere ontwikkeling als klanten en marktomstandigheden dit vereisen.